09 julho 2012

Presidente da Catalunha, viagem oficial a Lisboa

Artur Mas em Lisboa, nesta terça-feira, em viagem oficial, a primeira que faz ao estrangeiro. Encontros agendados com Pedro Passos Coelho (15:00), Cavaco Silva (16:00) e Álvaro Santos Pereira (17:00).

Além disso, presente num almoço (Sheraton, 14:00) promovido pela Câmara de Comércio e Indústria Luso Espanhola em participa também o ministro da Economia, e na chancelaria espanhola (Rua do Salitre, 18:15) encontro com empresários catalães residentes em Lisboa.

Já agora para saborear um pouco a língua catalã, aqui segue o que consta no site oficial do governo de Barcelona sobre finaliadades desta viagem oficial:

Aquestes reunions tindran lloc en el decurs del viatge que el cap de l’Executiu farà a Portugal, i s’emmarquen en la política que està duent a terme el president d’explicar a les principals autoritats comunitàries i als representants dels països membres de la UE les polítiques d’austeritat i el valor de la responsabilitat que està exercint el Govern de la Generalitat davant l’actual situació de dificultats econòmiques. Es tracta del primer país estranger que visita, en el marc d’un programa per explicar la realitat catalana i la proposta de resoldre, a través d’un pacte fiscal just, la situació de discriminació que pateixen els catalans.

El president Mas destacarà el paper pioner de Catalunya al si de l'Estat per alinear-se amb les directrius europees, d'acord amb el seu paper capdavanter en matèria econòmica i comercial, i desmentirà la responsabilitat que des d'alguns mitjans interessats s'atribueix a les comunitats autònomes pel que fa al dèficit espanyol. També explicarà el continuat esforç de solidaritat de Catalunya en relació amb la resta de territoris d'Espanya i lamentarà que el Govern de l'Estat no hagi estat fidel encara als compromisos legals de finançament de Catalunya. Una de les prioritats del Govern de la Generalitat és assolir, en aquesta legislatura, un finançament adequat i just. Aquest objectiu respon tant a la necessitat de dotar la Generalitat dels recursos necessaris per a les polítiques públiques previstes i derivades del marc estatutari actual com també de reduir la situació de dèficit fiscal extrem envers el conjunt de l'Estat espanyol.

3 comentários:

Anónimo disse...

Azar. Paulo Portas ausente nesta diplomacia económica, e Àlvaro Pereira a fazer excepcionalmente de ministro do Comércio Externo...

Robert

Anónimo disse...

Leio Notas Verbais ou o Jornal de Negócios?

patricio branco disse...

outros presidentes de governos regionais têm vindo em visitas oficiais ou de trabalho a portugal, andaluzia pelo menos 2 vezes nos ultimos 8 anos, tendo a berto em lisboa uma representação do seu instituto de comercio e investimentos externos.
Seria tambem desejavel uma maior ligação, com reuniões anuais p.ex. dos presidentes dos governos regionais da madeira e canárias, porque não?
As regiões autónomas espanholas emitem obrigações, titulos de divida publica, para financiar-se, tambem têm defices: os bonos de andalucia, catalunha, galicia. Porque não fazem o mesmo madeira e açores? talvez a lei não o permita, mas seria um instrumento financeiro util, sobretudo para a madeira